CrossFit in Apeldoorn

Waarschijnlijk ben je op onze website gekomen, omdat je hebt gezocht naar ‘CrossFit in Apeldoorn’. Wij vertellen je graag wat de voordelen zijn van CrossFit en wat het verschil is tussen ons trainingsaanbod en dat van CrossFit. Mocht je vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op!

Voordelen van CrossFit

CrossFit heeft een hoop voordelen. Zo creëer je atletisch vermogen, bouw je sterke core spieren op en verbeter je je coördinatie. Daarnaast is CrossFit in groepsverband, waardoor je positieve groepsdruk ervaart die je motiveert. Tot slot verbeter je je conditie, omdat je al je spieren traint, en raak je niet verveeld vanwege de gevarieerde oefeningen.

Omdat je met CrossFit echt alles traint, van korte intensieve inspanning tot duurvermogen en al je spieren, word je erg fit. Je traint van alles een beetje en zal dus niet het meest gespierd of het snelst zijn, maar wel gespierder en sneller dan de gemiddelde persoon.

Waarom geen CrossFit?

Allereerst is CrossFit een merknaam. Wij hebben ervoor gekozen dit merk niet te hanteren. Wel hebben we veel overeenkomsten, maar we hebben een eigen visie op het gebied van trainen. Deze lichten we graag toe!

Met CrossFit maakt je lichaam alleen functionele bewegingen, zoals rennen, roeien, tillen en klimmen. Deze basisbewegingen komen ook terug bij ons, maar dan met de nadruk op het trainen met een barbell (halterstang). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Olympisch gewichtheffen.

Daarnaast is er een kwartaal programmering om ervoor te zorgen dat íedereen sterker en fitter wordt. Ook als je slechts één keer per week traint. Deze programmering wordt aan het einde getest met een benchmark (test) week.

Is dit nou echt wat voor jou? Schrijf je in als member.

Opbouw training bij The Barbell Club 055

Bij The Barbell Club 055 is de training, net als bij CrossFit, opgebouwd uit drie verschillende gedeeltes.

  1. Warming-up

We beginnen altijd met een warming-up. Dit is om je spieren warm te krijgen en je hartslag iets te verhogen. Bij The Barbell Club 055 vinden we de warming-up erg belangrijk, want hiermee voorkom je blessures. Tijdens de warming-up kun je denken aan rek- en strekoefeningen en functioneel warm worden. Je warmt met de bewegingen op die je in de rest van de training gaat uitvoeren.

  1. Technisch gedeelte

Tijdens het technische gedeelte worden alle bewegingen uitgelegd en geoefend en is er tijd voor vragen. Daarnaast gaan we verder met de kracht programmering om naast conditie ook voldoende basiskracht op te bouwen.

  1. Workout

De workout is het meest intensieve gedeelte van de training. Je moet hier denken aan een workout die je zo snel mogelijk uitvoert, of waar je probeert om zo veel mogelijk ronden te halen. De nadruk ligt hierbij op kracht uithoudingsvermogen. Wil jij graag een keertje meedoen met een training in Apeldoorn? Meld je dan aan voor een proefles.

Word Fit met ons!

Onze coaches zijn er om voor jou een workout uit te zetten en je te motiveren het beste in jezelf naar boven te halen. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan hier ons lessenschema en word lid bij The Barbell Club 055.